Nieuwsgierig...

Door itons op dinsdag 18 augustus 2009 16:18 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.656

Ik riep altijd: "Ach, wat heb je daar nou aan! Wie wil er nou altijd zijn e-mail kunnen lezen? Wie wil er nou altijd en overal bereikbaar zijn?". Natuurlijk had ik al een mobiel, een simpele Samsung SGH-U 800 Soul B. SMSjes sturen en gewoon, ouderwets bellen. MP3tjes luisteren, ook geen probleem. Al mijn vrienden hadden al een "smartphone". Of in ieder geval een telefoon waarmee ze ook e-mails konden lezen, internetten, GPS navigeren en God mag weten wat nog meer. Allemaal telefoons die twee, misschien wel twee-en-half keer zo groot waren als mijn telefoon. Maar je kon er mee internetten.

http://i26.tinypic.com/2i8jhnb.jpg
Telefoon uit die goede oude tijd

Toen kwam de abonnements verlenging. En het het uitkiezen van een nieuwe telefoon. De een nog groter dan de ander, nog mooier, nog meer kleuren, nog geweldiger, nog meer functies, nog meer gratis gadgets en accessoires, nog meer megapixels, nog meer opslag ruimte, nog meer verbindingen, nog meer netwerken, nog meer nutteloze troep die ik helemaal niet wilde op mijn telefoon.

Maar dat was toen. Nu heb ik een iPhone. Nu lees ik mijn e-mail overal, in de bus, in de trein, in de rij voor de pin automaat, zelfs op het toilet. Stel je voor dat in die 10, misschien 20 stappen naar het toilet er een nieuw bericht binnen gekomen is. Of een nieuwe post op Tweakers of Nu.nl. Elke keer duw ik weer op het icoontje van de mail applicatie vol spanning en verwachting. Er verschijnt een icoontje en terwijl dat icoontje rond draait - o wat haat ik dat icoontje, de spanning! - staat er in je scherm "Connecting...". Je denkt: "Vast nieuwe mail deze keer. Vast een nieuw bericht. ". Vaak valt het tegen, maar soms vind je dan een mailing van Amazon terug met een geweldige aanbieding voor iets wat je beslist moet kopen. Of een ander nutteloos pareltje van het digitale rotzooi en reclame tijdperk waar we in leven.

Ik vraag me dan af waar het vandaan komt. Dat nieuwsgierige. Dat snakken naar nieuwtjes, niet alleen naar e-mails maar ook informatie over de Mexicaanse griep, het laatste nieuws uit of over Japan, Dordrecht en Sylvie van der Vaart. Het interesseert me geen klap. Toch lees ik het. Vraag me niet waarom, want wie wil nou zijn tijd verdoen met het lezen van dingen die niet interessant zijn. Wie wil er in godsnaam dingen lezen waar je toch geen van doen mee krijgt, waar je toch geen invloed op hebt? Ik kennelijk. Ik en mijn bijna ziekelijk vorm van nieuwsgierigheid.

Stiekem ben ik wel gecharmeerd van het ding.

http://i29.tinypic.com/wc1p8i.jpg

Volgende: Starcraft op DreamHack 11-'10 Starcraft op DreamHack

Reacties


Door Tweakers user Shrien, dinsdag 18 augustus 2009 16:34

Herkenbaar stukje :)

Door Tweakers user wvdburgt, dinsdag 18 augustus 2009 16:41

Ik herken et. Jaren een tering hekel gehad aan al die nokias met hun honderden functies en een jaar of 2 geleden een iphone 2g gehad tot sindskort. Ik ga nu door het leven met de iPhone 3gs. Super apparaat. ben helemaal verslaagd aan. Misschien een tip voor je blog: post je favoriete apps:).

Ik heb er alvast een paar:
-nu,
batterystatus
shazam
9292ov ( ja ik ben student)
pathe
hyves
convertbot
kranten
radio 538

voor de cool factor:
spawn
aircoaster
Heb nog niet zo veel tijd aan besteed om er nog meer te zoeken maar deze zou ik toch wel installeren.

Door Tweakers user Wapster, dinsdag 18 augustus 2009 16:43

maar niet alleen op de telefoon, achter de pc is exact hetzelfde. Je leest zo veel zooi waar je als je even goed over nadenkt helemaal geen behoefte aan hebt. Leuke post idd

Door Tweakers user Wortelsoep, dinsdag 18 augustus 2009 17:30

Wat jij omschrijft is voor mij de voornaamste reden om geen smartphone te willen. Altijd maar je mail kunnen lezen, ik zou er gek van worden.

Door Tweakers user HammerT, dinsdag 18 augustus 2009 18:28

Moet je dan elke keer op de mail app klikken om te kijken of je mail hebt? Ik dacht dat de iPhone zo'n mooi cijfertje laat zien van hoeveel er nog ongelezen zijn

Door Tweakers user vcore791, dinsdag 18 augustus 2009 19:32

Als je Push aan zet en kunt wachten totdat ie Pling zegt.. dan niet :) (frequentie is instelbaar)
Voor het geval je quota onder die frequentieopties komt dan.. is het mailklikken geblazen.
Dan is het natuurlijk wel heel erg met je gesteld..

(klikt nog maar eens op zijn mail-icon)
:+

Door Tweakers user bobwarley, dinsdag 18 augustus 2009 19:32

Ik heb push email op android. krijg mail instantly door. Zelf om de x minuten je mail checken is zo 1990.

Door Tweakers user vcore791, dinsdag 18 augustus 2009 19:36

Androis is fijn :) trouwens, WM6.5 ook.. Iphone OS ook.. tis maar net waar je 't ding voor nodig hebt en waarmee je uit de voeten kunt en wilt.

mijn voorkeur qua touch-bediening gaat voorlopig nog even tussen android (cupcake) en iphone-OS, met die sense interface van HTC begint android een klein beetje de overhand te krijgen maar.. dat is een persoonlijke voorkeur vanwege de community naast het nu bereikte bedieningsgemak. Iphone werkt gewoon heel erg prettig en WM6.5 is zij het wat minder geweldig touch-wise ook een prima OS om lekker mee te knutselen.

Door Tweakers user Clementine, woensdag 19 augustus 2009 04:30

Ik heb net een ps3 bij mijn nieuwe abonnement genomen.

Toch jammer aangezien mij 2g natuurlijk alweer wat verouderd is.

Ach ja hij kan toch bijna niet stuk met z'n metalen omhulsel :P

Door Tweakers user naam, donderdag 20 augustus 2009 01:20

Nu moet ik toch ook eerlijk bekennen dat ik met het kiezen van een abbo een smartphone heb gekozen, namelijk de LG renoir, maar toch kijk ik niet iedere 2 seconden/minuten of ik nieuwe e-mail heb. Alleen als ik langere tijd niet heb kunnen kijken [weekend weg oid] :) ik ben dus nog niet zo'n mail-a-holic als sommigen hier :P


Reageren is niet meer mogelijk